Marit Jansen


Hallo! Ik ben Marit Jansen, 25 jaar, geboren in Harlingen en sinds mijn achtste trotse inwoner van Den Helder. Ik heb de opleiding MBO-onderwijsassistent gevolgd en behaald.

Op dit moment heb ik een bijstandsuitkering en zet ik mij als vrijwilliger voor 100 % in op de boerderij van Noorderhaven. Ik begeleid cliënten die gaan paardrijden en verzorg de paarden samen met mijn collega’s. Sinds kort hebben we er een prachtige kinderboerderij bij gekregen. Ik nodig u graag uit om hier eens te komen kijken en genieten. Binnen het werk als vrijwilliger bij Noorderhaven merk ik hoe belangrijk het contact tussen mens en dier is. Ik zie hoe de cliënten genieten van het paardrijden, de aandacht van en voor de dieren laat cliënten helemaal opbloeien. Over het algemeen kan ik zeggen dat contact met dieren mensen vooruit kan helpen. Verzorging geeft een gevoel van verantwoordelijkheid en dit is goed voor je eigenwaarde. Ik wil mij samen met mijn partijgenoten van de Vrije Socialisten inzetten voor het welzijn van dieren. Er zou voor zwakkere doelgroepen de mogelijkheid moeten zijn om met dieren om te gaan.

Daarnaast wil ik mij als jongere via de Vrije Socialisten ook inzetten voor de jongeren in onze stad. Het is belangrijk dat er voor jongeren genoeg banen zijn in Den Helder, zodat zij zich zelfstandig kunnen vestigen in de stad. Dit kan natuurlijk alleen als er ook voldoende (betaalbare) huisvestingsmogelijkheden zijn voor jongeren. We moeten Den Helder aantrekkelijk maken voor jongeren om te blijven, banen kunnen gecreëerd worden door de ouderenzorg te verbeteren, meer handen aan het bed betekent meer banen. Ouderen zijn onze ouders en grootouders en wij willen dat dat er goede zorg is voor hen. Vanuit dat oogpunt wil ik mij inzetten voor goede ouderenzorg in Den Helder.
Ik hoop op uw vertrouwen en stem.

Hartelijke groet. Marit

Terug